Fazuľkový šalát s tuniakom
2 PL octu, majoránka, bazalka, petržlenová vňať, ½ strúčika cesnaku, 150 g tuniaka voleji, ½ kg mladých zelených fazuľových strukov, sardelová pasta, 1 PL oleja, ½ cibule, mletá paprika, niekoľko listov hlávkového šalátu, korenie, soľ
Ako na to:Fazuľové struky uvarte, sceďte a nechajte vychladnúť. Do misy nalejte ocot a olej, pridajte majoránku, bazalku, nasekanú petržlenovú vňať, kolieska cibule a rozotretý cesnak. Ďalej primiešajte tuniaka nakrájaného na kúsky aj s olejovým nálevom, fazuľové struky nakrájané asi na 4 cm kúsky a podľa chuti sardelovú pastu. Prikryte a nechajte najmenej 4 hod. v chlade.
Počas chladenie šalát opatrne premiešajte (dávajte pozor, aby sa tuniak príliš nerozdrobil). Pred servírovaním pridajte podľa chuti olej, soľ, korenie" a papriku. Podávajte na listoch hlávkového šalátu s pečivom alebo hriankou.