Jemná kuracia plnka s kuracími prsiami a pažítkou
450 g kuracích pŕs, 1 PL rastlinného oleja, 6 rožkov, ¼ l mlieka, 4 vajcia, 2 PL nahrubo posekanej mladej žihľavy, muškátový kvet, soľ, olej do zapekacej misy, pažítka
Ako na to:Prsia naklepte, osoľte a na rozohriatom oleji opečte z oboch strán. Po vychladnutí mäso pokrájajte na kúsky.
Rožky nakrájajte na menšie kocky a prelejte mliekom. Prebytočné mlieko vyžmýkajte, pridajte kúsky mäsa, žihľavy, muškátový kvet, soľ a rozšľahané vajcia. Zmes premiešajte a dajte do zapekacej misky vymastenej olejom. pečte mierne predhriatej v rúre pri miernej teplote asi 35 min.
TIP: Plnku podávajte ozdobenú pažítkou, teplú alebo studenú.