Pikantná jarná plnka z troch druhov mäsa

Potrebujeme:

2 sáčky instantnej zeleninovej polievky, 200 g bravčového pleca, 200 g údeného mäsa, 6 žemlí, 1 hrsť mladej žihľavy, ½ PL nasekanej pažítky, 6 vajec, mleté čierne korenie, soľ, tuk a strúhanky do zapekacej misky, petržlenová vňať a pažítka na ozdobenie

Ako na to:

V 1,2 l vody rozpustite polievky a priveďte do varu. Mäso vykostite, vložte do vriaceho zeleninového vývaru a varte asi 40 min.
Žemle nakrájajte na menšie kocky. Žihľavu sparte, nechajte odkvapkať a nasekajte nadrobno. Mäso vyberte z vývaru a nakrájajte ho na kocky. Vývarom pokvapkajte žemle, nechajte vývar vsiaknuť a zmiešajte s mäsom, žihľavou, pažítkou a žĺtkami. Z bielkov ušľahajte sneh, ktorý vmiešajte do zmesi, osoľte a okoreňte. Zapekaciu misu vymažte tukom a vysypte strúhankou, dajte do nej plnku a v predhriatej rúre pri miernej teplote pečte asi 45 min.
Hotovú plnku nakrájajte na porcie, ozdobte petržlenovou vňaťou a pažítkou.

02.03.2006

Podobné recepty