Škoricové slimáky
500 g polohrubej múky, 60 g rozohriatej Hery, 2 žĺtka, 3 lyžice cukru, kvások z 1/4 l vlažného mlieka, kocky droždia, lyžice cukru a lyžice múky
Náplň: 100 g hrubo mletých orechov, škoricového cukru a lyžice rozohriateho masla
vajcia na potretie
Najprv necháme vykysnúť kvások a zarobíme ním preosiatu múku so žĺtkami a herou. Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Hladké cesto necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, potrieme ho maslom, posypeme orechmi a škoricovým cukrom a zvinieme do rolády.
Nakrájame na kolieska, rozložíme na papier na pečenie, ktorý je na plechu a necháme kysnúť asi ešte 15 minut. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť.