Kura s mandľovou plnkou a zemiakovým šalátom

Potrebujeme:

1 kura, 3 staršie žemle, 100 ml mlieka, 50 g slaniny, 2 vajcia, soľ, petržlenová vňať, 40 g olúpaných mandlí, 50 g masla, , Zemiakový šalát:, ½ kg zemiakov, 2 sterilizované uhorky, 2 jablká, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g hrášku, 100 g tatarskej omáčky , 50 ml bieleho jogurtu, 50 g sterilizovanej kukurice, ocot, cukor, soľ

Ako na to:

Plnka: Žemle nakrájajte na menšie kocky, zalejte osoleným mliekom, pridajte vajcia, nakrájanú opečenú slaninu, petržlenovú vňať, nahrubo posekané mandle a premiešajte.
Kura očistite, osoľte, naplňte plnkou a ihlami dobre uzavrite. Vložte do pekáča, mierne podlejte vodou, navrch dajte vločky masla a v predhriatej rúre pri miernej teplote pečte domäkka. Pri pečení kura polievajte výpekom a podľa potreby aj vodou.

Zemiakový šalát:
Zemiaky uvarte deň vopred, po vychladnutí olúpte, nakrájajte na menšie kocky a dajte do misy. Zeler a mrkvy nakrájajte na menšie kocky, uvarte v sladkokyslom náleve domäkka, sceďte a nechajte vychladnúť. Jablká nakrájate, uhorky nahrubo nastrúhajte. Všetky prísady vrátane odkvapkanej kukurice pridajte k zemiakom, osoľte, okoreňte, okyslite octom, podľa chuti doslaďte a zmiešajte s tatárskou omáčku a bielym jogurtom.

25.09.2006

Podobné recepty