Pečienka na slanine

Potrebujeme:

800 g teľacích pečienok (bravčových), 150 g slaniny, 2 PL oleja, 1 PL polohrubej múky, 1 PL kečupu, 1 ČL štipľavej papriky, reďkovky, šalát a petržlenovú vňať na ozdobenie, soľ

Ako na to:

Pečienky umyte, osušte, odkrojte vnútorné blanky a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Obličky pred prípravou zásadne nesoľte, inak pri tepelnej úprave stvrdnú. Zo slaniny odkrojte štyri tenké plátky a zvyšok nakrájajte na menšie kocky. Na panvici rozohrejte olej, na ňom nechajte zoškvariť pokrájanú slaninu. Potom na panvici z oboch strán prudko opečte pečienku a vyberte ich na teplý tanier. Na suchej panvici opečte plátky slaniny.
Výpek zaprášte múkou, krátko orestujte, pridajte kečup, štipľavú papriku, zamiešajte, podlejte asi ½ l vody a 7 min. povarte. Nakoniec osoľte, pridajte pečeň a nechajte ich prehriať.
Pečeň podávajte s plátkom opečenej slaniny a ozdobené šalátom, plátkami reďkoviek a petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodí varená ryža.

13.10.2006

Podobné recepty