Králičie stehná na cesnaku
4 stehná z králika, 6 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja, 2 cibule, 100 g masti, 1 PL hladkej múky, soľ
Ako na to:Mäso očistite, odblaňte a umyte. Cesnak olúpte, 4 strúčiky rozotrite so soľou a zvyšok prelisujte. Stehná potriete rozotreným cesnakom a na oleji zo všetkých strán opečte. Cibule olúpeme, 1 nakrájajte na kolieska, pridajte k masu a nechajte ju speniť. Potom prilejte 100 ml vody a stehna duste pod pokrievkou asi 15 min.
Dno pekáča vymastite masťou a mäso s cibuľou do nej preložte. Zvyšnú cibuľu nakrájajte a rovnomerne ju rozdeľte okolo králika. Podlejte šťavou z dušenia pomiešanou s trochou vody a pri miernej teplote pečte domäkka. Počas pečenia prelievajte šťavou a podľa potreby podlievajte vodou.
Keď sú stehná mäkké, vyberte ich z pekáča a udržujte teplé. Šťavu nechajte vypražiť, zaprášte múkou, krátko orestujte, zalejte trochou vody, pridajte prelisovaný cesnak a dobre rozmiešajte. Podľa chuti osoľte a ešte krátko povarte. Potom mäso vložte späť do pekáča a nechajte prehriať. Stehná na cesnaku chutia s zemiakovými knedlíkmi dusenou kapustou.