Kuracia kapsa z ananásom

Potrebujeme:

4 kuracie prsia, 200 g odkvapkaného ananásového kompótu, 100 g eidamu, 80 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 3 vajcia, olej na smaženie, 1 zväzok zelenej petržlenovej, 1 hlávkový šalát, 1 kg zemiakov, soľ

Ako na to:

Kuracie prsia umyte a do každej porcie narežte kapsu. Mäso opatrne naklepte tĺčikom namočeným v studenej vode a osoľte.
Tvrdý syr nastrúhajte, odkvapkaný ananás nakrájajte na drobné kúsky a zmiešajte so syrom. Zmesou naplňte kapsy a upevnite špáradlom alebo ihlou na závitky. Naplnené rezne obaľte v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Pomaly smažte vo vyššej vrstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.
Olúpané umyté zemiaky zalejte vriacou osolenou vodou, uvarte domäkka, sceďte a krátko opečte na rozohriatom oleji.
Plnené smažené rezne servírujte s pečenými zemiakmi a listami hlávkového šalátu. Porcie posypte posekanou petržlenovou vňaťou.

13.09.2006

Podobné recepty