Kačacie prsia na orientálny spôsob

Potrebujeme:

4 ks kačacích pŕs aj s kožou (po 400 g), 2 pomaranče, 2 chilli papričky, 2 PL sójovej omáčky, 3 PL oleja, trochu mletého zázvoru

Ako na to:

Kožu na prsiach narežte do mriežky. Pomaranče dôkladne umyte v teplej vode, nastrúhajte trochu kôry a ovocie odšťavte. Chilli papričky prerežte, vyberte jadrovníky a žilky, najemno pokrájajte a spolu so sójovou omáčkou a mletým zázvorom primiešajte do pomarančovej šťavy. DO misy s marinádou vložte kačacie prsia mäsovou stranou nadol, prikryte a na noc odložte do chladničky.
Mäso vyberte a nechajte odkvapkať. Osušte, mäsovú stranu potrite olejom, stranu s kožou niekoľko krát natrite pomarančovou marinádou. Zvyšnú marinádu dajte do hrnca, nechajte vyvrieť asi na polovičný objem a preceďte.
Kačacie prsia grilujte najprv na strane s kožou, potom obráťte na druhú stranu a dogrilujte. Dajte na drevenú dosku, nechajte trochu postáť aby nevytiekla šťava a potom nakrájajte na plátky. Pred podávaním pokvapkajte marinádou.

04.03.2006

Podobné recepty