Opečené zemiaky
2, 5 kg zemiakov, 4 cibule, 100 g anglickej slaniny, 100 g masti, karí korenie, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zemiaky varte asi 20 min., sceďte, olúpte a nakrájajte na plátky. Slaninu aj cibuľu nakrájajte na prúžky a premiešajte. Na časti masti prudko dozlatista opečte časť zemiakov a slaniny s cibuľou (z každého asi 1/5) a dochuťte soľou, korením, karí korením a paprikou. Rovnakým spôsobom pripravte zvyšné zemiaky a cibuľovú zmes.
Opečené zemiaky vložte krátko pred podávaním do rúry a pri vyššej teplote ich prehrejte (asi 15 min.). podávajte s tatárskou omáčkou
Pre labužníkov ich môžete vylepšiť nárezom z rôznych druhov údenín, pečeňou či huspeninou a plátkami na tvrdo uvarených vajec.
TIP: Na opekanie použite veľkú panvicu s nepriľnavým či vrúbkovaným povrchom a dajte na ňu len toľko zemiakov a prísad, aby bolo pokryté dno.