Krémeš
Cesto: 25 dkg hladkej múky, 5 dkg Hery, 10 dkg práškového cukru, 1 rovná lyžica medu, 1 celé vajce, 1 žĺtok, 1 lyžica rumu, 1 lyžička sódy bikarbóny
Krém: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 2 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, k troche rumu zo surovín uvaríme puding 1 maslo, 20 dkg cukru, vyšľaháme a pridáme vychladnutý puding, 2 ks šľahačky
Z ingrediencií vypracujeme cesto a vyvaľkáme 2 placky. Jednu necháme upiecť vcelku a druhú placku rozkrájame na úhľadné kocky a tiež upečieme do ružova, alebo ju upečieme vcelku a rozkrájame ešte vlažnú.
Na vychladnutú placku navrstvíme vyšľahaný studený krém. Na krém dáme vyšľahanú šľahačku a navrch poukladáme kocky z upečenej placky. Múčnik uskladníme v chladničke do druhého dňa a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.