Údené karé na víne

Potrebujeme:

1, 5 kg údeného karé, 200 g sušených sliviek, 5 dl červeného vína, 2 mrkvy, 1 PL ostrej horčice, chren, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso umyte, vložte do pekáča, pridajte slivky, chren, zalejte vínom zmiešaným s 2,5 dl vody, prikryte a 24 hodín marinujte. Mäso vyberte z marinády, osušte, potrite horčicou, vložte späť do pekáča. Pridajte očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, prikryte a pečte vo vyhriatej rúre 50 min. Počas pečenia mäso obracajte a polievajte šťavou.
Mäkké mäso vyberte, výpek ochuťte soľou a korením, podľa potreby dolejte vodu a povarte. Mäso podávajte nakrájané na plátky, poliate omáčkou.

13.10.2006

Podobné recepty