Pstruh obalený slaninou
4 pstruhy, šťava z 1 citróna, 1 ČL soli, 1 strúčik cesnaku, 150 g plátkov anglickej slaniny, 1 cibuľa, 1 PL masla, 2, 5 dl zeleninového vývaru, rozmarín, , Plnka:, 100 g syra Niva, 50 g tvarohu, 2 PL mlieka, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať
Ako na to:Pstruhy umyte, osušte a potrite osolenou citrónovou šťavou. Nechajte odležať asi 1 hod.
Odležané pstruhy naplňte plnkou a otvor zašite. Dajte na pekáč a obaľte slaninou. Pečte vo vyhriatej rúre. Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky, opražte na masle, pridajte rozmarín, zalejte vývarom a chvíľu povarte. Pripraveným vývarom zalejte skoro upečené pstruhy a pečte ešte asi 10 min. Podávajte s hranolkami.
Plnka: Pretlačený cesnak zmiešajte s petržlenovou vňaťou, syrom nakrájaným na drobné kocky, tvarohom a mliekom.