Pivový guláš
½ kg bravčového mäsa, 2 veľké cibule, 1 PL bravčovej masti, mletá červená paprika, 1 PL paradajkového pretlaku (alebo 3 paradajky), 1 feferónku, 1 zemiak, svetlé pivo na podlievanie, zeleninový vývar, 2 kyslé uhorky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté a osušené mäso nakrájajte na kocky a opečte na masti spolu s nakrájanou cibuľkou. Prisypeme mletú červenú papriku, čierne korenie a pridáme rajčiakový pretlak alebo rajčiaky. Zmes zalejeme pivom a vývarom a dáme variť. Pred dokončením pridáme feferónku, postrúhaný zemiak na zahustenie a spolu dovaríme. Uvarené mäso z hrnca vyberieme, omáčku precedíme a pridáme k nej nastrúhanú kyslú uhorku orestovanú na troche masti. Povaríme a vrátime späť kúsky mäsa. Pivový guláš podávame s varenými zemiakmi alebo tmavým chlebom.