Pohronská kapustnica
1 menšie bravčové koleno, ½ kg kyslej kapusty, 20 g sušených húb, 2 strúčiky cesnaku, rasca, mleté čierne korenie, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej červenej papriky, 200 ml mlieka, 200 g kyslej smotany, soľ
Ako na to:Koleno umyte, kožu viackrát narežte, vložte do hrnca, zalejte litrom vody, posoľte a uvarte domäkka. K takmer uvarenému kolenu pridajte kapustu, umyté huby, pretlačený cesnak, rascu, korenie a dovarte. Koleno vyberte, kožu odstráňte a mäso oberte od kosti. Na masti opražte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte múku a urobte zápražku. Odstavte, vmiešajte mletú papriku, zalejte mliekom, premiešajte a vlejte do kapustnice. Pri miernej teplote varte asi 15 min. Nakoniec do kapustnice vložte mäso, rozdeľte na taniere a podávajte s kopčekom kyslej smotany.