Orechová bábovka mojej babičky
5 vajec (oddelíme žĺtka od bielkov), 1 Hera, 400 g cukru, 500 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 150 g rozomletých vlašských orechov, 2-3 lyžice rumu, 1/4 litra mlieka
Ako na to:Heru, cukor a žĺtka vymiešame. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, mlieko, rum a premiešame. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh z ušľahaných bielkov.
Veľkú formu na bábovku (alebo dve malé), alebo veľkú tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C asi 3/4 hodiny. Priebežne kontrolujeme, každá rúra pečie inak.
Nakoniec môžeme bábovku poliať čokoládovou polevou alebo len poprášiť práškovým cukrom.