Polievka z kačacích drobkov
kačacie drobky, kosti z kačky, 1 cibuľa, 20 g masla, 300 g koreňovej zeleniny, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL posekanej medovky, 2 potlčené klinčeky, štipka šafranu, mleté biele korenie, 200 ml sladkej smotany, 2 PL hladkej múky, citrónová šťava , soľ
Ako na to:Drobky a kosti uvarte domäkka v posolenej vode. Cibuľu nakrájajte nadrobno, opražte ju na masle, pridajte očistenú, na hranolčeky nakrájanú zeleninu, ktorú krátko opražte, zalejte vývarom z drobkov. Dolejte toľko vody, aby bolo v hrnci 1,5 l polievky, ochuťte ju pretlačeným cesnakom, medovkou, klinčekom, šafranom, čiernym korením a varte 20 min. Pridajte nakrájané drobky, zahustite smotanou rozšľahanou s múkou a ešte 15 min. varte. Nakoniec dochuťte soľou a citrónovou šťavou.