Ruská husacia polievka
400 g husacích drobkov, 250 g koreňovej zeleniny, 1 pór, 1 cvikla, 150 g kyslej kapusty, 1 zemiak, 2 strúčiky cesnaku, 70 g paradajkového pretlaku, 2 bobkové listy, olej, 1 PL octu, 1 PL cukru, 1 dl kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Husacie drobky umyte a uvarte. Na oleji opražte pretlak, cukor, ocot, pridajte očistenú a nakrájanú cviklu, zalejte trochou vývaru a uvarte. Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky, opražte na oleji, podlejte vývarom z husacích drobkov a uvarte ju domäkka. Potom k nej pridajte uvarenú cviklu, nakrájanú kyslú kapustu, bobkový list, pretlačený cesnak, zalejte zvyšným vývarom a varte 20 min. Ruskú polievku podávajte s kyslou smotanou.