Jahňacina na ihle
1/2 kg jahňacieho mäsa zo stehna, 100 g údeného bravčového bôčika, 2 strúčiky cesnaku, 350 g cibuliek v sladkokyslom náleve, 1 zelená paprika, 2 paradajky, tymian, 3 byle rozmarínu , mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso odblaňte, nakrájajte na kocky a bôčik na plátky vo veľkosti mäsa. Soľ premiešajte s korením, pridajte pretlačený cesnak a vymiešajte. Mäso vložte do misy a dôkladne premiešajte s cesnakovou pastou. Cibuľky sceďte, papriku nakrájajte na kocky a paradajky na osminky. Na kovovú ihlu striedavo napichujte cibuľku, papriku, mäso, bôčik a paradajku. Posypte posekaným tymianom a rozmarínom. Ražníky rozložte na pekáč a vo vyhriatej rúre upečte.