Arabský chlieb so zeleninou
arabský chlieb, , Plnka:, 100 g ryže, posekaná petržlenová vňať, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 1 oranžová paprika, 50 g sterilizovanej kukurice, 50 g čiernych olív, 2 jarné cibuľky, 2 PL pochúťkovej smotany, 100 g mletého bravčového mäsa, olej, mletá červená paprika, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Jednotlivé kúsky arabského chleba opečte na oleji z oboch strán. Na polovicu dajte ryžu, pripravenú mäsovú plnku a posypte nakrájanými kúskami čiernych olív. Plnku prekryte druhou polovicou a vrchnú časť chleba ozdobte pochúťkovou smotanou a petržlenovou vňaťou.
Plnka: Mleté mäso posoľte, okoreňte, posypte mletou červenou paprikou a nechajte odstáť 10 min. Potom ho opečte na oleji domäkka. Podľa potreby podlievajte vodou.
Ryžu uvarte v posolenej vode. Po vychladnutí do nej zamiešame posekanú petržlenovú vňať. Umyté a očistené papriky. Cibuľu nakrájajte a poduste na oleji spolu s cesnakom nakrájaným na malé kúsky. Na záver pridajte kukuricu a spolu premiešajte.