Diabolská krkovička
2 kg bravčovej krkovičky, 1 kg zemiakov, 200 g malých paradajok, celé nové korenie, celé čierne korenie, jalovec, celá rasca, hrubozrnná morská soľ
Ako na to:V mažiariku rozdrvte zmes celého nového korenia, celého čierneho korenia, jalovca, celej rasce a hrubozrnnej morskej soli. Rozdrvenú zmes rovnomerne rozsypte na pracovnú dosku a dôkladne v nej vyvaľkajte celú bravčovú krkovičku. Takto koreninami obalené mäso odložte na 24 hod. do chladničky. Potom mäso vložte do pekáča, podlejte vodou a prikryté pečte pri strednej teplote asi 2 hod. Po odokrytí pridajte predvarené a na štvrtky nakrájané zemiaky a spolu znova pečte. Pár minút pred dokončením pridajte malé paradajky a krátko dopečte.