Pšenové halušky v paradajkovej omáčke
1 šálka pšena, 1 PL slnečnicového oleja, 3 PL nakrájanej cibule, 1 ČL zeleninového bujónu, 1 ČL kurkumy, 4 šálky vriacej vody, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 PL sójová omáčka, ½ kocky údeného tofu , , Omáčka:, 3 PL olivového oleja , podusené paradajky (namiesto čerstvých môžete použiť drvené) , štipka oregana, štipka bazalky , provensálske korenie
Ako na to:Poduste cibuľu, pridajte kurkumu, bujón, zalejte vodou. Pridajte vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochuťte a na miernom ohni varte 20-25 min. Môžete primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový olej. Lyžičkou vyformujeme veľké halušky, ktoré na tanieri zalejte omáčkou.
Omáčka: Všetky suroviny spolu poriadne vymiešajte.