Revúcke halušky s kyslou kapustou
1 kg zemiakov, 400 g hrubej múky, 150 g vareného údeného mäsa, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, 2 cibule, olej, petržlenová vňať, majoránka, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zemiaky očistite, umyte, najemno postrúhajte, dajte do utierky a zbavte prebytočnej vody. Vložte do misy, pridajte múku, nadrobno nakrájané mäso, vajce, soľ, korenie, majoránku, pretlačený cesnak, posekanú vňať, 1 nadrobno nakrájanú a na oleji opraženú cibuľu. Zmes premiešajte a nechajte 5 min. odpočinúť.
Z cesta pomocou lyžice hádžte do vriacej osolenej vody halušky a pri miernej teplote varte 5 min. Uvarené sceďte a polejte opraženou cibuľou. Podávajte s dusenou kyslou kapustou.