Údené pliecko so zeleninou
Potrebujeme:
1 kg údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 PL cukru, 2 bobkové listy, 1/8 l bieleho vína, 6 klinčekov, 3 dl vína na podlievanie, olej
Ako na to:Šunku varte 20 min. s bobkovým listom a klinčekmi. Mrkvu a zeler očistite, umyte a nakrájajte. Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska. Práškový cukor zmiešajte s olejom a na pekáči nechajte skaramelizovať. Pridajte cibuľu a pražte do zhnednutia. Zalejte vínom, pridajte zeleninu, šunku nakrájanú na plátky, prikryte a vo vyhriatej rúre pečte 25 min. Počas pečenia podlievajte vínom. Podávajte so zemiakovou kašou.
05.07.2006