Zelerová pizza
150 g šunky, 100 g tvrdého syra (eidam), 200 g čistého zeleru, 200 g paradajok, 1 cibuľa, zelerová vňať, oregano, majoránka, citrónová šťava, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ
Ako na to:Zeler očistite a nakrájajte na plátky hrubé asi 3 mm. Hneď ich dajte variť cca na 5 min. do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájajte na malé kocky alebo rezance. Zelerovú vňať umyte a nadrobno nasekajte.
Pripravte si cesto, vytvarujte ho na doske posypanej hladkou múkou. Preneste ho na vymastený plech a potrite olejom. Na cesto dajte paradajky, jemne ich posoľte, posypte oreganom a majoránkou. Na ochutené paradajky uložte plátky zeleru a celú pizzu posypte šunkou.
Pečte vo vyhriatej rúre. Asi po 15 minútach posypte pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dajte ju ešte na 5 minút zapiecť.
TIP: Paradajky môžete nahradiť vrstvou kečupu.