Veľkonočná vajcovo-zeleninová štrúdľa
1 lístkové cesto, 7 uvarených vajec, 250 ml kyslej pochúťkovej smotany, 1 vajce, 1 ČL vegety, 350 g mrazenej zeleninovej zmesi (hrášok, kukurica, mrkva), 100g šunky nakrájanej na rezance, na potretie 1 vajce, mleté čierne korenie
Ako na to:Lístkové cesto rozvaľkajte na obdĺžnik 50×40cm, potrite ho smotanovou plnkou. Pozdĺž dlhšieho kraja naukladajte tesne vedľa seba po dĺžke natvrdo uvarené vajcia. Plát plnkou natretého cesta posypte šunkovo-zeleninovou zmesou a opatrne stočte. Preneste na vymastený plech, potrite rozšľahaným vajcom a upečte.
Smotanová plnka: Pochúťkovú smotanu zmiešajte s rozšľahaným vajcom, vegetou a štipkou čierneho korenia.
Šunkovo-zeleninová zmes: Mrazenú zeleninu krátko povarte v osolenej vode a dajte na sitko odkvapkať. Šunku nakrájajte na rezance a zmiešajte so zeleninou.