Talianske hubové ragú
½ kg húb, 1 ČL nastrúhanej cibule, maslo, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, , Bešamel:, 20 g masla, 2 dl mlieka, 20 g múky, 1 dl smotany, 2 žĺtky, 200 g údeného mäsa, citrónová šťava, soľ
Ako na to:Huby očistite a pokrájajte na kúsky. Na masle veľkosti orecha ich uduste s nastrúhanou cibuľou a ochuťte soľou, korením a najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Medzitým uvarte bešamel z masla, mlieka a múky. Po zložení z ohňa pridajte smotanu, žĺtky, na plátky pokrájanú údeninu, ochuťte trochou soli a citrónovou šťavou.
Zmes zmiešajte s hubami a nalejte do vymastenej hlbokej ohňovzdornej misy, vrch bohato posypte strúhaným syrom. Pečte dovtedy, kým sa celé jedlo neprehreje a vrch syra bude pekne ružový. Obložte ryžou.