Calzone s mäsom a gorgonzolou
200 g pečeného teľacieho mäsa, 150 g plesňového syra gorgonzola, 4 paradajky, 100 g hrozna, 100 g čakanky, 1 cibuľa, tuk na vymastenie plechu, chlebové cesto, 1 PL tymianu, 1 ČL nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Studené pečené mäso nakrájajte na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Hrozno rozpoľte a odkôstkujte. Čakanku preberte a nakrájajte na prúžky. Všetky prísady dajte do misy a opatrne premiešajte. Potom osoľte a okoreňte tymianom, nasekaným oreganom a čiernym korením. Primiešajte nakrájanú pažítku a rozdrobený syr.
Chlebové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte na 4 časti. Na kusy cesta rovnomerne rozložte plnku, cesto preložte a okraje dobre pritlačte. Dajte na vymastený plech, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 20 minút. Vyberte a hneď podávajte.