Korenený hovädzí tokáň
600 g chudého hovädzieho mäsa, 50 g údenej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajka, 1 zelená paprika, masť, mleté čierne korenie
Ako na to:Hovädzie mäso a údenú slaninu pokrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Slaninu opečte a masť zlejte. Túto masť pridajte k normálnemu tuku, v ktorom upražte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte mäso a prepečte, potom zrieďte malým množstvom vody a poduste. Ochuťte paradajkou, zelenou paprikou a na špičku noža mletým čiernym korením. Prikryté duste domäkka.
Opečte na masti, pričom pridajte opečené kusy slaniny, niekoľko minút aj s nimi pečte a znovu podlejte vodou, s ktorou duste ďalších 10 min.
TIP: Ak máte radi hustejšiu šťavu, môžete do masti nasypať pri pečeni trochu múky.