Diabolská pizza
300 g mletého bravčového mäsa, 50 g slaniny, 150 g syra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, petržlenová vňať, tuk na vymastenie plechu, mletá paprika, oregano, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Slaninu nakrájajte na malé kocky. Cibuľu olúpte, feferónky umyjeme a oboje nadrobno nakrájajte. Spolu so slaninou dajte na panvicu a za stáleho miešania dozlata upražte. Pridajte mäso a prudko ho opražte. Zmes podlejte pivom a po chvíli pridajte 3 PL kečupu, rozotrený cesnak, soľ a koreniny. Premiešajte a chvíľu poduste.
Pripravíme si cesto, dajte ho na pomúčenú dosku a vytvarujte. Potom ho preložte na vymastený plech a rozotrite naň kečup. Na cesto rozložte dusenú mäsovú zmes a posypte ju nastrúhaným syrom. Pizzu dajte piecť do vyhriatej rúry. Upečenú pizzu ozdobte petržlenovou vňaťou.
TIP: Namiesto mletého mäsa môžete použiť bravčové mäso, ktoré nakrájajte na pásiky a vopred naložte do zmesi sójovej omáčky, piva, bielka, papriky, korenia a Solamylu.