Hubová pizza
100 g varenej šunky, 200 g syra, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g čerstvých hríbov, 150 g čerstvých kuriatok, 2 PL masla (tuku), 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, krehké cesto, ½ zväzku pažítky, ½ zväzku petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Maslo rozpáľte na panvici a roztopte v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridajte strúčik cesnaku rozotrený so soľou a spolu opražte. Potom pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno a opražte dozlatista. Pridajte očistené huby, olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky a šunku narezanú na prúžky. Zľahka premiešajte a odstavte z ohňa. Primiešajte nasekané zelené vňate, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.
Cesto vyvaľkajte a rozdeľte do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne uložte hubovú zmes a plátky syra. Dajte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 17 minút.
Vyberte a ihneď podávajte.