Zemiaky pani pekárky
Potrebujeme:
1 kg zemiakov, cibuľa, mleté čierne korenie, materina dúška, petržlenová vňať, paradajky, údená slanina, alobal
Ako na to:Surové zemiaky pokrájajte na kolieska, uložte na dno ohňovzdornej misy jednu vrstvu. Túto pokryte kolieskami cibule, posypte čiernym korením, jemne nakrájanou materinou dúškou a petržlenovou vňaťou. Vrstvy zemiakov, cibule a korenia striedajte, kým sa zemiaky neminú. Navrch dajte paradajky a na tenulinko pokrájanú slaninu. Prikryte hliníkovou fóliou a na pomalom ohni upečte. Keď zemiaky zmäknú, odstráňte hliníkovú fóliu a rýchlo upražte.
18.01.2007
Podobné recepty
Pollo alla Biela pani- kuracie prsia alla Biela pani, Zemiaky na chorvátsky spôsob - príloha k mäsovým jedlám, Zemiaky s kapustou, Zapekané zemiaky s Morca dellou, Kurča na zázvore, Zapekané zemiaky s jogurtom, Dijonské zemiaky, Pečené (grilované) tymiánové zemiaky, Pečené zemiaky, Švajčiarske zemiaky