Slepačie rezance (arabský recepty)

Potrebujeme:

1 sliepka, 20 g masla, 20 g múky, 4 dl mlieka, 1 vajce, 2 dl smotany, 50 g strúhaného syra, strúhaný muškátový orech, majoránka, 1 bobkový list, rozmarín, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Vnútro sliepky potrite majoránkou, korením a dajte do chladničky.
Na druhý deň sliepku vložte do horúcej vody ochutenej soľou, bobkovým listom, rozmarínom a petržlenovou vňaťou. Prikrytú varte dovtedy, kým nezmäkne natoľko, že ho môžete obrať z kostí. Obraté mäso nakrájajte na širšie kusy. Medzitým uvarte široké rezance, dajte ich do ohňovzdornej misy a na ne položte kúsky mäsa. Z masla, múky a mlieka uvarte bešamel, ktorý po odstavení z ohňa zmiešajte s vajcom, smotanou, strúhaným syrom, soľou a strúhaným muškátovým orechom. Dobre vymiešajte a nalejte na mäsovú cestovinu, posypte strúhaným syrom a v rúre dokonale prepečte.

17.08.2006

Podobné recepty