Rybacia polievka z kapra

Potrebujeme:

1 kg kapra, čerešňová paprika, paradajky, cibuľa, 5 g mletej červenej papriky, soľ

Ako na to:

Kapra očistite a vypitvite, odrežte hlavu a na oboch stranách chrbtice oddeľte filé, ktoré dajte na lopár kožou nadol a v milimetrových odstupoch ho husto narežte až po kožu. Potom ho nakrájajte a dobre osoľte. Chrbticu, hlavu a nakrájanú cibuľu dajte variť v 2 litroch vody a varte aspoň 60 min.
Potom pretlačte cez sito, pridajte osolenú rybu (aj s ikrami a mliečom) a čerešňovú papriku. Keď polievka zovrie, prisypte červenú papriku. V lete pridajte aj zelenú papriku a paradajky. Varte 15 min. na slabom ohni.

TIP: Podľa chuti môžete zavariť do polievky niekoľko zemiakov alebo rezance, ale aj bez toho je polievka vynikajúca.

15.04.2006

Podobné recepty