Jednoduchá hubová pizza
150 g syra, 200 g čerstvých šampiňónov, 200 g sterilizovaných húb (v slanom náleve), 200 g cibule, 150 g kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, majoránka, oregano, tuk na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Čerstvé šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Sterilizované huby nakrájame podľa potreby, očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno nasekáme a syr nastrúhame.
Pripravte si cesto, dajte na múkou pomúčenú dosku a vytvarujte. Potom ho preneste na pripravený plech. Povrch cesta potrite kečupom a naukladajte naň striedavo čerstvé a sterilizované huby. Navrch rozložte kolieska cibule. Všetko osoľte a posypte nasekaným cesnakom, oreganom a majoránkou. Pečte vo vyhriatej rúre.
Počas pečenia pizzu kontrolujte a okraje potrite vodou alebo vajíčkom. Pred dopečením pizzu posypte nastrúhaným syrom a dajte ju ešte asi na 5 minút zapiecť.