Anglický horký likér
10 g muškátového orecha, 10 g klinčekov, 10 g kvasinkových stružIín, 40 g koreňa horca žltého, 40 g puškvorcového podzemku, 40 g galangového podzemku, 40 g archangelikového koreňa, 200 g čerstvej citrónovej šupky, 100 g pomarančovej šupky, 1, 5 l 70 % alkoholu, 1 l vody
Ako na to:Zmes zloženú z muškátové ho orecha, klinčekov, kvasinkových stružIín, koreňa horca žltého, puškvorcového podzemku, galangového podzemku, archangelikového koreňa, citrónovej a pomarančovej šupky, alkoholu a vody nechajte stáť 48 hodín. Potom uvarte sirup z 1 kg cukru a 1 litra vody a prilejte ho k šťave odfiltrovanej z rastlín. Za 1-2 dni dozrie a môže sa konzumovať.