Metrový koláč

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 26 dkg práškového cukru, 8 lyžíc teplej vody, 10 lyžíc oleja, 26 dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 pol. lyžica kakaa, tuk a múka na vymastenie plechu
Plnka: 1/2 l mlieka, 1 balíček Zlatý klas, 1 bal. vanilkový cukor, 1 Hera, 15 dkg práškového cukru, 2 a pol. lyžice rumu
Čokoládová poleva: 20 dkg várovej čokolády, 5 dkg stužený tuk (Cera)

Ako na to:

Cesto: Žĺtka s cukrom vymiešame do peny a postupne primiešavame teplú vodu a olej. Striedavo primiešavame múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao. Obe upečieme vo forme „srnčí chrbát“. Vychladnuté pokrájame na plátky. Spájame striedavo tmavé a biele. Povrch natrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou. Vychladnutý koláč krájame zošikma.

Plnka: Mlieko, Zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme na hustú kašu a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou.

18.05.2007 | autor:

Podobné recepty