Boršč bez mäsa

Potrebujeme:

10 zemiakov, 2 hovädzie bujóny, vegeta, 2 cibuľa, olej,5-6 cvikiel,5-6 mrkiev, 1 paradajkový pretlak, štiplavá červená paprika, korenie, kyslá kapusta, vňate zo zeleru a petržlenu

Ako na to:

Do vody dáme variť zemiaky nakrájané na väčšie kocky, ku ktorým vložíme aj bujóny. Nevaríme úplne do mäkka. Asi 1/3 zemiakov vyberieme a popučíme /ako zápražka/. Na oleji urobíme cibuľku do sklovita, pridáme cviklu a mrkvu. Spolu dusíme do mäkka. Keď je všetko mäkké pridáme kyslú kapustu a paradajkový pretlak. Všetko riadne premiešame. Vložíme do zemiakového vývaru. Neháme prevrieť a pridáme podľachuti korenie a červenú papriku. Táto polievka by mala byť štiplavejšia. akoniec pridáme zelenú petržlenovú vňať a vňať zo zeleru.

24.07.2007 | autor:

Podobné recepty