Baklažánová panvica
cibuľa - 2ks, červená paprika - 1ks,
250g šampiňónov / alebo aj hlivy /
1 veľký baklažán / alebo 2 menšie /
1/2 zeleru nakrájaného na tenké plátky
200g tofu syra
soľ, kari korenie, cukor, sojová omáčka,
1 dcl vlažného čaju roi bos - neochuteného, kúpeného v čajovni,
Cibuľu nakrájanú na veľké kúsky osmažíme spolu s aprikou do sklovita.
Na dne panvice necháme rozpustiť lyžičku hnedého cukru, ktorý po chvíli zalejeme lyžicou sójovej omáčky. Podlejeme čajom - roi bos.
Pridáme nakrájaný baklažán (predtým sme ho posolili a nechali odstať, opláchli a osušili). Pridáme trochu kari korenia, tofu a
necháme podusiť asi 5- 8 min.
Nakoniec pridáme zeler a asi 1 - 2 min. podusíme.
Môžeme podávať so zemiakmi, ale aj s kukuričnou plackou