Fazuľová pomazánka s pečeným bôčikom
250 g fazule, 200 g pečeného prerasteného bôčika, 2 lyžice bieleho jogurtu, nadrobno nasekaná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ.
Ako na to:Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do misky na vymiešanie nátierky a pridáme na mäsovom mlynčeku pomletý upečený bravčový bôčik, rozotretý cesnak, trochu mletého čierneho korenia, drvenej rasce a 2 lyžice bieleho jogurtu. Takto pripravené suroviny dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posýpame nadrobno nasekanou cibuľou.