Pizza s baklažánom
50 g syra, 250 g baklažánu, 100 g šampiňónov, 150 g kečupu, 50 g olív, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, oregano, mletá rasca, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ
Ako na to:Čerstvý baklažán umyte a neolúpaný nakrájajte na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osoľte a nechajte chvíľu odležať, potom ich osušte obrúskom. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu olúpte a nakrájajte. Cesnak rozotrite s trochou soli a zmiešajte s oreganom a rascou.
Pripravíme si cesto, dajte na pomúčenú dosku a vytvarujte. Potom ho preneste na vymastený plech a potrite olejom. Na cesto rozotrite kečup, poukladajte plátky baklažánu, ktoré potrite cesnakovou zmesou. Navrch dajte nakrájané šampiňóny a cibuľu. Pečte vo vyhriatej rúre. Okraje pizze niekoľkokrát potrite vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Syr nakrájajte na pásiky, ktoré poukladajte tesne pred dopečením na pizzu a nechajte ho v rúre roztopiť.