Nepečená smotanová torta

Potrebujeme:

½ balíka obyčajných piškót (70 g), ½ balíka kakaových piškót (70 g), 1 vanilkový puding, ½ litra mlieka, 2 kyslé smotany, 1 menšia plechovka ananásu, 1 šľahačka, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, trocha rumu, 1 vrecúško svetlej želatíny, ovocie na ozdobu

Ako na to:

V ½ litri mlieka, do ktorého pridáme 2 polievkové lyžice cukru a ½ vrecúška vanilkového cukru, uvaríme vanilkový puding. Po vychladnutí doň opatrne vmiešame rum podľa chuti a puding vyšľaháme mixérom. V ďaľšej nádobe pripravíme šľahačku, jemne do nej zamiešame 2 lyžice práškového cukru, ½ vrecúška vanilkového cukru a obe kyslé smotany. Aby smotanový krém lepšie stuhol, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Do formy s obsahom asi 1 liter nalejeme polovicu vychladnutého pudingu, na ktorý striedavo ukladáme svetlé a kakaové piškóty OPAVIA. Na ne navrstvíme polovicu smotanového krému a poukladáme kúsky ananásu. Zalejeme zvyšným smotanovým krémom a naukladáme piškóty. Prekryjeme druhou polovicou pudingu. Formu zakryjeme alobalom a necháme pol dňa v chladničke tuhnúť. Po vychladnutí dezert vyklopíme a ozdobíme ovocím ( kivi, maliny, hrozno, jablko, broskyňa, pomaranč, mandarínky, banán alebo iné podľa chuti).

Aby sme dosiahli svieži vzhľad, odporúčame zaliať povrch torty želatínou rozpustenou v ovocnej šťave.

04.11.2007 | autor:

Podobné recepty