Kyslá polievka so zeleninou
1 kg akejkoľvek ryby, 20 g masla, 40 g cibule, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1,5 l vody, soľ, 120 g koreňovej zeleniny, 20 g cibule, 1 zelená paprika, 1 zrelý rajčiak, 5 zrniek čierneho korenia, 1 bobkový list, zelená petržlenová vňať, 2 dl kyslej smotany, 1 žĺtok
Ako na to:Očistenú, vypitvanú a umytú rybu pokrájame na menšie kúsky. Na roztopenom masle speníme posekanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, pokrájanú rybu a udusíme do mäkka. Očistenú hlavu, chvostovú plutvu, kosti a ikry zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme očistenú zeleninu, cibuľu, zelenú papriku, rajčiak, celé čierne korenie, bobkový list a uvaríme. Potom precedíme, nalejeme na udusenú rybu a spolu ešte chvíľu povaríme. Do hotovej polievky pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať a žĺtok rozhabarkovaný v kyslej smotane.