Kapustnica s krúpami, údeným mäsom a hubami

Potrebujeme:

1,5 l kapustnice ( bez kapusty), 0,5 l vody, 500 g údeného mäsa (bravčové, baranie), 100 g sušených húb, 100 g veľkozrnných krúp, 20 g polohrubej múky, lyžica masti, rasca, soľ, 2 dl smotany

Ako na to:

V zmesi kapustnej vody a vody (pomer môžeme podľa chuti upraviť) uvaríme mäso a huby. V inej rajnici uvaríme krúpy. Mäso z vývaru vyberieme, pokrájame na kocky a odložíme. Z masti a múky upražíme bledú zápražku, zriedime studenou vodou a kapustnicu ňou zahustíme. Do vriacej polievky prisypeme scedené krúpy, rascu, soľ podľa chuti a nakoniec dobre rozmiešanú smotanu a pokrájané mäso. Po chvíli odstavíme a môžeme s chlebom servírovať.

20.11.2007

Podobné recepty