Malé ryby na spôsob živánskej

Potrebujeme:

300 g malých rýb, 50 g údenej slaniny, 150 g klobásy, 10 g petržlenu, 1 lyžica posekanej zelenej petržlenovej vňate, 40 g cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčiaky, 20 g postrúhaného syra, 20 g húb, mleté čierne korenie, rasca, sladká mletá paprika, 40 g masla, soľ

Ako na to:

Očistené, vypitvané a umyté malé ryby necháme vcelku, dobre osolíme, prešpikujeme údenou slaninou, naplníme ich kúskami masla, kúskom petržlenu, trochu posekanej zelenej petržlenovej vňate, jemne pokrájanou klobásou, cibuľou, paprikami, rajčiakmi, postrúhaným syrom, posekanými hubami, okoreníme, posypeme rascou, mletou paprikou, zabalíme do alobalu, ktorý tak isto posypeme prísadami a dobre zabalíme. Dáme na rozohriaty rošt a grilujeme asi 15 minút.

25.11.2007

Podobné recepty