Rybie karí

Potrebujeme:

500 g rýb, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 rajčiaky, 3 lyžice masla, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, ½ lyžičky karí korenia, ¼ lyžičky muškátového kvetu, ½ lyžice škorice, ¼ lyžičky mletého zázvoru, soľ

Ako na to:

Rybie mäso umyjeme a osolíme. Cibuľu jemne pokrájame. Cesnak rozotrieme so zázvorom. Asi minútu miešame. Pridáme jemne pokrájané rajčiaky, soľ a za stáleho miešania pridávame ostatné koreniny okrem škorice. Do zmesi dáme rybie mäso. Polovicu zmesi pokladieme na mäso a posypeme škoricou. Podlejeme asi 3 lyžičkami vody a asi 10 minút dusíme na miernom ohni. Potom ryby obrátime a dusíme ešte 10 minút.
Podávame s varenou ryžou.

28.11.2007

Podobné recepty