Rybací šalát deluxe

Potrebujeme:

800g tresky alebo rybieho filé, 400g zavináča s cibuľou, 400g bieleho jogurtu, 350g majonézy, 80g cibule, 2PL sterilizovaného hrášku, 1PL horčice, citrónová šťava a soľ podľa chuti.
Nálev: 1L vody, 2dcl octu, 1,5PL soli, 10ks celého čierneho korenia, 3ks nového korenia, 2ks bobkového listu, 40g mrkvy nakrájanej na tenké pásy, 1KL cukru

Ako na to:

Cibuľu nadrobno nakrájame, mierne osolíme a necháme odstáť cca 1/2 hod. V hrnci uvaríme nálev s mrkvou cca 10min.Potom mrkvu vyberieme a pokrájame na malé kocky.
Do hrnca s nálevom vložíme tresku (mäso z ryby)a varíme cca 15 min. Mäso z uvarenej ryby v rukách rozdrobíme a pridáme k ostatným surovinám. Pridáme pokrájané zavináče na menšie kúsky (aj s cibuľou), biely jogurt, majonézu, horčicu a hrášok. Dochutíme s
citrónovou šťavou, príp. s octom a soľou podľa chuti.
Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky vychladnúť.

29.11.2007 | autor:

Podobné recepty