Jahodové kocky

Potrebujeme:

Cesto: 125 g Hery, 75 g práškového cukru, 3 vajcia, 5 lyžíc mlieka, 150 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 7 g bielej želatíny, 500 g jahôd, 250 ml smotany na šľahanie, 500 ml kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru

Ako na to:

Zmäknutú Heru dopenista vyšľahajte. Postupne pridávajte vajcia, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracované cesto vylejte na menší vymastený plech. V predhriatej rúre upečte doružova.
Jahody umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky. Polovicu šľahačkovej smotany vyšľahajte, vmiešajte do nej kyslú smotanu, cukor a vanilínový cukor. Nakoniec pridajte napučanú želatínu (ktorú ste namočili do studenej vody a na záver rozpustili v trochu teplej vody). Do hustnúceho krému pridajte kúsky jahôd.
Vychladnuté cesto vodorovne rozrežte a natrite krémom. Pred podávaním nakrájajte na úhľadné kocky a ozdobte šľahačkou a jahodami.

13.12.2007

Podobné recepty