Šunkové rožteky

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky, 4 žĺtka, 140 g masla, 20 g droždia, 200 g šunky, soľ, podľa potreby mlieka, trocha cukru, vajíčko na potretie

Ako na to:

Z droždia, ½ lyžičky cukru a mlieka pripravíme kvások. V mise vymiešame žĺtky a maslo, pridáme kvások, múku a toľko mlieka, aby vzniklo cesto ako na koláče a necháme ho vykysnúť. Potom vyvaľkáme plát, rozkrájame ho na štvorčeky s rozmerom 8 x 8 cm. Do stredu jednotlivých štvorčekov lyžičkou dáme najemno zomletú šunku, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a zvinieme do tvaru rožteka. Poukladáme ich na vymastený plech a necháme ešte nakysnúť. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajíčkom a v rúre pečieme do zlatista.

13.12.2007

Podobné recepty