Rímska pizza
250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, 1 malá konzerva šampiňónov, 2 PL masla (tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferóniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, trochu vegety, soľ
Ako na to:Maslo rozpáľte v hrnci a opražte v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte strúčiky cesnaku rozotrite so soľou a krátko opražte. Potom pridajte olúpané paradajky, osoľte, okoreňte čiernym korením a vegetou a spolu varte, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpte a nakrájajte na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny nechajte dobre odkvapkať. Pripravte si olivy, vajcia olúpte a nakrájajte na kolieska a feferónky umyte.
Cesto vyvaľkajte, rozdeľte do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložte prísady. Posypte syrom, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 15 - 20 minút.